F.A. Bienefelt’s Bakkerij

0 / 5
Print

Bienefelt’s Bakkerij bestaat al meer dan 110 jaar. De Bienefeltjes zijn eigenlijk altijd bakkers geweest. John Bienefelt, de huidige eigenaar van de bekende brood en banketbakkerij annex tearoom aan de “Lijnbaan” in Middelharnis, weet dat zijn over-overgrootvader in Brouwershaven een bakkerij had. Overgrootvader Bienefelt kwam vanuit Zierikzee in1896 naar Sommelsdijk. Daar begon hij op de Voorstraat een bakkerij.

Hij nam de Zeeuwse recepten mee. Zeeuws Speculaas, Zeeuwse Bolussen, andere specifieke recepten en natuurlijk het legendarische “Bienefeltje”. Een koekje waar de Bienefeltjes eigenlijk beroemd mee zijn geworden. Het recept is van over-overgrootvader. Met de hand geschreven in Oud-Hollandsche stijl. In het recept is sprake van “zoveel lood”van dit en zoveel onsen van dat”. Het oorspronkelijk recept wordt angstvallig in een kluis bewaard, Han Bienefelt, de opa van John, nam zo rond 1936 de bakkerij over. Dat wil zeggen, de klanten, want hij liet in de Oranjestraat in Sommelsdijk een winkel, een woning en daarachter een bakkerij bouwen. Han Bienefelt en zijn vrouw hebben jaren keihard gewerkt. Dat moest wel want het gezin Bienefelt telde niet minder dan 15 kinderen. Bram Bienefelt, de vader van John, weet nog dat zijn vader en moeder ’s nachts de was van de kleren van hun kroost stonden te doen. De zoons en dochters van Han Bienefelt moesten er al vroeg tegenaan. Brood bezorgen, koekjes en gebak dat was het in die dagen wel. Nu liggen er zo’n 30 soorten brood in de schappen. Maar in alle drukte bleef de aandacht voor de “bienefeltjes”. Middelharnis en Sommelsdijk liepen er voor uit, veel klanten uit anderen plaatsen kwamen speciaal om dat aparte koekje. En die tendens is nog steeds niet veranderd. De koekjes worden nu geserveerd in de tearoom bij de koffie of thee en natuurlijk zijn ze ook te koop in de winkel.

In 2008 is de winkel en tearoom geheel vernieuwd en aangepast  aan de eisen van deze tijd.

Klanten hebben nu de mogelijkheid om hun producten zelf te pakken, daarnaast staan onze medewerksters natuurlijk altijd klaar om te helpen, vragen te beantwoorden en bestellingen te noteren.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Gesloten Gesloten 07:00 - 17:30 07:00 - 17:30 07:00 - 17:30 07:00 - 21:00 07:00 - 17:00
  • Person John Bienefelt
  • Adres Beneden Zandpad 15
    3241 GA Middelharnis
facebook

Plaats nieuwe beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alle winkels

Je vindt op deze website alle winkels, horeca en dienstverlening die zich gevestigd hebben in het City Center van Goeree-Overflakkee. Handig!

Alle voorzieningen

Ook de voorzieningen die wij je kunnen bieden kun je op deze website vinden. Zo weet je direct waar jij kunt parkeren, of je ov-chipkaart kunt opladen.

Alle activiteiten

De activiteiten die georganiseerd worden, staan ook op deze website. Zoek op evenementen en ontdek!